Søg
Close this search box.

RUDER MED VARME KANTER I KRAFTIG VÆKST

En førende rudeproducent har nu indført varmkants spacere i hele sin produktion i Sydtyrol

Det europæiske marked for termoruder med varme kanter vil vokse eksplosivt frem mod 2024 til en omsætning på 250 mio. US dollars. Det fastslår det amerikanske webmedie Global Market Insights (Delaware, USA).

Og den prognose erklærer den Saint-Gobain-ejede producent af komposit-spacere, Swisspacer, sig enig i. Swisspacers markedschef for Nordeuropa, Jonas Eriksson, oplyser, at der er en stejlt stigende efterspørgsel på termorude-spacere i kompositmaterialer til IGU-produktion, især i Skandinavien og Baltikum.

– Producenterne anerkender de lave U-værdier og den minimerede risiko for kondens, som netop energiruder med varme kanter udviser, lyder det fra Jonas Eriksson, som også peger på de perfekt parallelle kanter i 3-lags ruder og komposit-spacernes præcise 90° hjørnesamlinger som åbenlyse fordele.

Swisspacer er en af de førende producenter af spacere til varme kanter i termoruder og leverer produkter som Ultimate, Advance og Triple til en række rudeproducenter i Europa. En af dem er østrigske Finstral.

– Vi går efter en spacer med høj stabilitet og de bedste energidata, men som samtidig er nem at arbejde med i produktionen, forklarer direktør for Finstral, Florian Oberrauch, som beskæftiger 1200 medarbejdere med produktion af termoruder.

Det færdige vindue

Det var de kvaliteter, han så i de spacere, der nu er valgt, og så det særlige, at den schweiziske producent har øje for detfærdige vinduesprodukt: – Swisspacer tænker hele vinduet ind, når de designer og udvikler. Det gør vi også, bekræfter Florian Oberrauch.

Finstral producerer på tre anlæg i Sydtyrol: Scurelle, Oppeano og Gocksheim og efter skiftet til varmkants-spacere rullede 10.000 enheder ud – bare i løbet af den førte uge. I dag er alle IGU-produkter fra Finstral produceret med varme kanter!

Finstral arbejder med en maskinpark fra Rottler & Rüdiger, suppleret med bøjningsovne til opvarmning af spacere til krumme geometrier.

Jonas Eriksson: – Vi oplever efterspørgslen fra såvel vinduesproducenter med rudeproduktion som fra selvstændige IGU-producenter. – sab

Sådan kan varmkants-spacere se ud med et design og en farve, der er afstemt efter arkitektur og det færdige vindue.  Kilde: Swisspacer