Søg
Close this search box.

Glasindustriens godkendelse

Godkendelse

Glasindustrien i Danmark har ligesom producenter i mange andre europæiske lande over årene udarbejdet helt faste rammer for montering af termoruder.

De forskellige landes monteringsanvisninger har stort set været ensartede i kravene til holdbarhed og forsvarlig montering af termoruder.

Monteringsanvisningerne har alle fastsat grundlæggende regler med hensyn til:

 

  • Dræn og ventilation af glasfalsene
  • Kantforseglingens beskyttelse mod UV stråling
  • Opklodsning af ruder
  • Fastgørelse af glaslister
  • Godkendte monteringsmaterialer

 

Efterlevelse af Glasindustriens Monteringsanvisning er grundlæggende for Glasindustriens fem års garantiordning.

Over de seneste år er der kommet adskillige nye monteringssystemer på markedet, der ikke opfylder kravene i Monteringsanvisningen, og derfor ikke er dækket af Glasindustriens garantiordning.

 

En del af disse monteringssystemer kan ganske sikkert være udmærkede, men der er aldrig blevetskabt absolut sikkerhed om dem.

 

For at gøre det muligt for vinduesproducenter og facadeentreprenører at opnå godkendelse af monteringssystemer, som ikke opfylder de eksisterende krav i Glasindustriens monteringsanvisning, har Glasindustrien etableret et udvalg til behandling af monteringssystemer med henblik på at opnå en godkendelse fra Glasindustrien, således at disse systemer vil være dækket af Glasindustriens garantiordning.

 

Der kan her være tale om systemer, som allerede er i anvendelse, men for hvilke der endnu ikke er søgt om godkendelse eller helt nye systemer, som endnu ikke er taget i anvendelse.

 

For spørgsmål og ansøgning om monteringsgodkendelse rettes der henvendelse til:

 

Glasindustriens monteringsudvalg

Att. Hasse Krebs
Teknologisk Institut
Teknologiparken
8000 Århus
Tlf. 72201143
Fax 72001111

Hasse.Krebs@teknologisk.dk