Søg
Close this search box.

GLAS FÅR STJERNEROLLE I KLIMASKÆRMEN

Årsmøde 2017: Den afgående formand for GLASINDUSTRIEN, Jens Otto Damborg, tegnede et udfordrende billede af en branche i vækst

Af Poul Sabroe

Bygningsglas har siden termorudens opfindelse udvist en markant vækst på markedet for byggematerialer. Det nye er, at glasset i fremtidens byggeri går fra at være ordførende i klimaskærmens lukning til at overtage hele klimaskærmen. Der er vi ikke endnu, men vejen dertil står åben, viser den nyeste produktudvikling.

Det understregede direktør for Rømer Glas A/S i Holstebro, Jens Otto Damborg, da han i sin egenskab af formand for GLASINDUSTRIEN afleverede årsberetningen på GLASINDUSTRIENS årsmøde og generalforsamling.

– Vi forbereder os på nye tider, hvor glas vil blive betragtet som et tematisk materiale til klimaskærmen af andre årsager end netop transparens og dagslys: Reduktion af volumen, vægtreduktion, høj isoleringsydelse, slanke proportioner, mindre fodaftryk, bæredygtighed, høj genanvendelsesfaktor. Det er en udvikling, der stiller krav til medlemmerne om at tænke i nye og anderledes baner, sagde Jens Otto Damborg på et velbesøgt arrangement med 70 pct. af GLASINDUSTRIENS medlemsvirksomheder.

– Samtidig ser vi en fremtid i møde, hvor glasfacaderne bliver dynamiske og interaktive. Endnu er vi i en spæd begyndelse, men det er vores forventning, at udviklingen kan komme til at gå meget hurtigt, når først der er slået hul på forsigtigheden, fortsatte Jens Otto Damborg.     

Hans glædede og over, at brancheforeningen er i god gænge og bl.a. udviser vækst i antallet af medlemmer og besidder stor optimisme og tro på fremtiden.

Jens Otto Damborg understregede brancheorganisationens indsatsfelter, der dækker fra markedsføring og kommunikation over udgivelsen af de vigtige og centrale tekniske publikationer til

Jens Otto Damborg, GLASINDUSTRIEN

lobbyisme og samarbejde med andre organisationer og med landets centraladministration.

Den nye anvisning om anvendelsen af sikkerhedsglas ventes klar til introduktion i BR18, hvilket er sket med stor hjælp og bistand fra GLASINDUSTRIENS tekniske udvalg.

Samarbejdet med glasbranchens nordiske søsterorganisationer blomstrer, og et koordinationsudvalg sammen med Vinduesindustrien samt Alufacadesektionen under Dansk Byggeri er på trapperne, lød det i beretningen.

I marts var GLASINDUSTRIEN inviteret til møde i Ministeriet for Transport, Bygninger og Boliger med minister Ole Birk Olesen for bordenden.

– Det blev til en fin samtale, hvor vi i fællesskab og en god tone drøftede GLASINDUSTRIENS mærkesager og det fremtidige samarbejde. Mødet åbnede en stabil kommunikationskanal til ministeriet, så vi til enhver tid kan få kontakt til ministeren og hans embedsværk, konstaterede Jens Otto Damborg.

Om de tekniske publikationer sagde formanden, at året har budt på høj aktivitet med både helt nye publikationer – fx Mærkning af Bygningsglas – og opdateringer af andre, fx om Glastag og Sikringsglas.

– GLASINDUSTRIENS tekniske udvalg har flere nye publikationer i pipelinen, bl.a. om elevatorglas og brandbeskyttende glasløsninger, ligesom Glasværn 2008 nu opdateres og udarbejdes i en ny 2018-version, lovede Jens Otto Damborg.

Årsmødet blev holdt i passende rammer på museet for glas og vinduer, Villum Window Collection i Søborg.

 Læs hele beretningen her!

Formandsskifte i

GLASINDUSTRIEN

Direktør i Rømer Glas A/S, Jens Otto Damborg, afgik efter eget ønske som formand for GLASINDUSTRIEN. Det skete på generalforsamlingen 2017.

Ny formand blev nordisk markedschef i Saint-Gobain Glassolutions A/S, Michael Stappert.

– Jeg har for indeværende været formand for Glasindustrien i snart otte år, og jeg føler, det nu er tiden til et vagtskifte på posten. Vi er midtvejs i min nuværende valgperiode i bestyrelsen, idet jeg er på valg i 2018. Det er derfor det helt rigtige tidspunkt for bestyrelsen til at overveje hvem, der skal føre stafetten videre efter mig, sagde Jens Otto Damborg. Han glædede sig over at aflevere en sund organisation i vækst til den nye formand.

– Vi får en rigtig dygtig og internationalt orienteret formand i Michael Stappert, sagde Jens Otto Damborg i sin afskedstale.

– Jeg kommer ikke med revolutioner, men vil videreføre den eksisterende linje på en måde, som netop jeg kan stå inde for, sagde Michael Stappert bl.a. i sin tiltrædelsestale.

Michael Stappert

–  Vi har en branche, der i det store og hele trives samtidig med, at vi står foran udfordringer i den internationale konkurrence. Dem vil jeg være med til at møde i den rette ånd, lovede Michael Stappert.

– sab