Søg
Close this search box.

OPTIMISME PÅ GLASSTEC ’22 I DÜSSELDORF

Der har været stor forhåndsinteresse for Glasstec, og det aktuelle program har gode tilbud til alle aktører i processerne omkring glas 

Af Poul Sabroe

Glasstec åbnede 20 september i Düsseldorf for fire dage med sidste nyt fra em verden i glas.

– I det internationale glas-år – udråbt af FN – er forventningerne specielt høje, lyder det fra Messe Düsseldorf.

Og meget tyder på, at messearrangørernes optimisme kan bære: Ikke færre end 940 udstillere fra 47 nationer fylder hallerne 9 til 17 med ikke bare ny teknologi, men denne gang også et skarpt fokus på at gøre glasfremstilling og bearbejdning grøn og CO2 neutral.

Derfor er titlen på arkitekternes internationale kongres, der afvikles parallelt med Glasstec, da også ‘Bæredygtig arkitektur – hvordan?

En anden ledende konference har fået titlen glassets ‘Tænketank’, fordi man her kombinerer de ypperste teknologi med fyldige og aktuelle temaer som klima, byudvikling, værdier, resurser samt sundhed og velvære i bygninger. I alt fire konferencer afvikles i regi af Tænketanken.

I lighed md tidligere udgaver af Düsseldorf-messen præsenterer den også i 2022 udgaven det centrale og meget besøgte afsnit ‘Glass Technology Live’ med innovation for fuld damp. De mange – ofte spektakulære – eksperimenter samt R&D gennemføres som tidligere sammen med fire førende universiteter, så forskning og udvikling i det akademiske miljø i den ramme fusionerer med industriens teknologiske formåen.

Universiteterne er ‘de fire D’er’, nemlig Darmstadt, Dortmund, Delft og Dresden, som vil stå bag de futuristiske bud på ny anvendelse af glas under titlen ‘Next in Glass’.

Også for glarmestrene og glashåndværket er der meget at hente på Glasstec. Det kan man opleve på messens ‘Crafts LIVE’ sektion, hvor håndværksfagene også afvikler den tyske udgave af Skills®. Vinderne går videre til EuroSkills 2023. Bag Crafts LIVE står de store professionelle foreninger Bundesverband Flaschglas og Bundesverband der Jungglaser und Fensterbauer.

Endelig er der stor opmærksomhed omkring Glasstec’s Start-Up Zone i hal 11, hvor unge og innovative virksomheder fra Sverige, Finland, Belgien, Tyskland og Schweiz vil præsentere sig selv overfor de stærkeste spillere i den europæiske glasindustri samt andre forretningsområder, forskning og politiske aktører.

Tilsammen danner det hele en unik blanding af innovation, trend-nyheder, løsninger og produkter, kombineret med det store høj-kaliber ledsageprogram fra de akademisk miljøer og praksis.