Søg
Close this search box.

VÆKST PÅ EU-MARKEDET FOR LAMINERET GLAS

Markedsprognosen fra Guardian Glass kommer i anledning af producentens udvidelser i Ungarn og Polen: Det handler om dagslys og støj, sikkerhed og sikring.

 – Der er en tydelig og vedvarende stigning i efterspørgslen på bygningsglas ud over Europa, drevet af et ønske om at få mere dagslys ind i både boliger og erhvervsbygninger, hedder det i en udtalelse fra Guardian Glass.

Den kommer i anledning af, at Guardian udvider sin produktionskapacitet i Europa. Det sker i Oroshaza, Ungarn og Czestochowa i det sydlige Polen.

– Samtidig sporer vi en generel europæisk ambition om at skifte fra 2 – til 3-lags ruder, især i boligbyggeriet, tilføjer Guus Boekhoudt, der er vice president i Guardian Glass, Europa. 

Guardian har valgt at etablere endnu et produktionsanlæg i Czestochowa, og på Guardians Oroshaza-fabrik åbner i 2018 en ny linje til fremstilling af lamineret glas.

Tre faktorer

Den globale glasproducent spår kraftig vækst i markedet for laminerede løsninger og peger på tre faktorer, som vil blive motoren:

  • At nationale lovgivninger i stigende grad kræver udbredelse af personsikkerheds-applikationer, der bedst løses med lamineret glas;
  • at ambitionen om mere dagslys ind i bygningerne forudsætter store, energieffektive vinduesflader, der af hensyn til personsikkerhed og sikring bedst udføres med lamineret glas, og
  • at et ønske om lyddæmpning i støjende miljøer forudsætter akustiske ruder, lamineret med støjreducerende film.

Den nye produktionslinje er også reaktionen på en markedsudvikling, der kræver rigeligere mængder af dagslys ind i bygningerne ved hjælp af glasløsninger med øget transparens og klarhed. Dem leverer Guardian Glass med laminerede ruder af en type, som producenten kalder ExtraClear®.

Tillid til vækst

Om den nye fabrik i Polen siger Guus Boekhoudt, at den spejler Guardians tillid til væksten på det europæiske marked og de nye forretningsmuligheder, der følger heraf.

– Vi anser Polen for at være den førende nation i EU indenfor floatglas-produktion, tilføjer Guus Boekhoudt, som også ytrer tiltro til, at udviklingen i retning af

udskiftning til 3-lagss ruder vil fortsætte i både nybyggeri og renovering af boliger.

Guardian Glass fortsætter sine aktiviteter i Thalheim, Tyskland og de to adresser i Rusland, Ryazan og Rostov. Den amerikanske producent har i alt 10 europæiske enheder i Europa.