Søg
Close this search box.

ET SÆRLIGT ÅR FOR GLAS I NORDEN UDFORDRES AF PANDEMIEN

FN’s ‘International Year of Glass’ satte gang i spændende nordiske glas-events med fokus på glas. Lige nu er de første af dem desværre aflyst pga. pandemien med coronavirus. Se status nedenfor

Af Poul Sabroe

2022 tegnede til at blive et bemærkelsesværdigt år for glas, da FN havde udnævnt det til at være ’International Year of Glass’. Nu aflyses planlagte arrangementer, mens andre i spænding venter på udviklingen i den pandemi, som er eksploderet efter ankomsten af den ekstremt smitsomme omikron *)variant af coronavirus.   

Se status på de aktuelle glas-arrangementer nedenfor:

Stockholm, 4. februar 2022: Glasbranchföreningens Glasdag.

Glasbranschföreningen meddelte lige før nytår, at Glasdagen 2022 aflyses. Det undersøges, om Glasdagen kan afvikles i efteråret. Det er i skrivende stund uvist.

Status: Aflyst

Tampere, 16.-18. februar 2022: Glass Performance Days

Komiteen bag Glass Performance Days ’22 meddelte i slutningen af december, at 2022-konferencen aflyses. Glass Performance Days er flyttet til 2023.

Status: Aflyst

Bergen, 17.-20. marts 2022: Glass – og Fasadedagene

I lighed med tidligere år holder norske Glass og Fasadeforeningen sit årsmøde over fire dage, denne gang i Bergen. Årsmødet begynder torsdag 17. marts 2022 med foreningens generalforsamling den 18.3.  

Status: Uændret.

 Aalborg, 18 og 19. maj 2022: The IYOG22 Glass Symposium (se vedstående annoncering!)

FN’s International Year of Glass markeres på Aalborg Universitet, der er vært for et 2-dages glassymposium. Symposiet vil beskæftige sig med glas i alle dets former fra emballage over kunst til bygninger og forskning. Bag begivenheden står Dansk Keramisk Selskab sammen med Aalborg Universitet og Glasindustrien.

Status: Uændret

 Odense, fredag 20. maj 2022: Glasindustriens Årsmøde

Glasindustrien har de seneste to år holdt sine årsmøder online pga. coronakrisen. Det er derfor med stor optimisme, at foreningen nu ser frem mod Årsmødet 2022, der – traditionen tro – også danner ramme om årets generalforsamling. Denne gang i Odense. Årsmødets dagsprogram udsendes i begyndelsen af 2022.

Status: Uændret

 Helsinki, 2. juni 2022: The Glass Seminars

Finnish Flat Glass Association holder et glasseminar med foredrag og orientering. Adressen for seminaret ligger endnu ikke helt fast, oplyser brancheforeningen Suomen Tasolasiyhdistys, men arrangementet vil finde sted i Helsinki.

Status: Uændret

Düsseldorf,   20. -23. September 2022: Glasstec ‘22

Også Messe Düsseldorf glæder sig til endelig at kunne byde velkommen til en bred og faglig udstilling med konferencer om glas. Det internationale glasår markeres med flere events i løbet af de fire messedage på verdens største internationale handels – og forskningsmesse om glas i Düsseldorf.

Status: Uændret

Middelfart, 24. november 2022: Glaskongressen ’22

Det er Glasindustrien, som byder ind til Glaskongressen, en konferencedag, der har været forsøgt afholdt siden 2029. Glaskongressen vil især adressere bygningsglas i den grønne omstilling, men også udfolde glassets potentiale i moderne arkitektur. Dagsprogram for Glaskongressen udsendes i begyndelsen af 2022.

Status: Uændret