Søg
Close this search box.

Et årsmøde med fokus på dagslys

Glasindustriens Årsmøde 2024 samler glas – og facadebranchen til en dag, hvor der netværkes om at sikre det bedste indeklima i bygninger

Dagslyset og dets potentiale kommer i fokus, når Glasindustrien holder sit længe ventede årsmøde torsdag 16. maj 2024 i Tivoli Congress Center. Årsmødets placering tæt ved vandet og Kalvebod Brygge er ikke tilfældig: Her er masser af dagslys fra himmel og vand til denne kombinerede forenings – og temadag på International Day of Light.

Dagen er indstiftet af UNESCO, som peger på, at lysbaserede teknologier spiller en vigtig rolle inden for uddannelse, videnskab, kunst, kultur, bæredygtig udvikling, kommunikation, energi og medicin.

Glasindustrien inviterer til en mærkedag, som indledes med den årlige generalforsamling. Her vil årets begivenheder blive gennemgået af foreningens formand, direktør Michael Holme Knudsen, med vægt på det ekspanderende dialogsamarbejde i Norden og Europa samt med danske kollegaorganisationer som Aluminium Danmark og Glarmesterlauget. Også et aktuelt værdikædesamarbejde med bl.a. Ressource City Næstved om at etablere returordninger for glas og termoruder vil blive drøftet.

Dagens faglige indlæg åbner med en rapport fra det Glastekniske Udvalg, GTU, som er kernen i det nye nationale Videnscenter for Bygningsglas. Udvalgsformand, diplomingeniør Carl Axel Lorentzen, vil orientere om årets arbejde med vægt på nye udgivelser om fx spejle og opdateringer af flere tekniske publikationer.

 

Fra Dansk Standard kommer seniorkonsulent Lise Schmidt Aagesen for at orientere om dagslys-standarden EN 17037 som den foreligger i dag, standardens kobling til BR18 samt en revision af standarden, som der er taget initiativ til.

Lise Schmidt Aagensen vil tillige give et overblik over værktøjer og certificeringsordninger i forbindelse med EN 17037.

Som den ene halvdel af Videnscenter for Bygningsglas har Glasindustrien indledt et konstruktivt samarbejde med Det Kongelige Akademis skole for arkitektur, design og konservering.

Akademiet er derfor nu med i Videncentrets Glastekniske Udvalg; og fra Akademiet kommer også associeret professor Louise Grønlund, som er en førende kapacitet indenfor Akademiets udviklingsprojekt om ‘poetisk dagslys’, hvis formål er at udforske dagslysets potentiale. Projektet arbejder med det direkte sollys, det direkte himmellys og det reflekterede lys. En del af projektet var en dagslyspavillon, opført på Gråbrødre Torv i København, hvor besøgende kunne opleve dagslysets kvaliteter.

Efter årsmødets akademiske del fortsætter arrangementet under åben himmel, når selskabet  går ombord på en kanalbåd for at tage på maritim udflugt til ‘Sydhavnens Venedig’, hvor man studerer Havneholmen, Enghave og Frederiks Brygge, Teglholmen og Sluseholmen fra vandsiden. Turen guides af Glasindustriens sekretariatschef, arkitekturskribenten Poul Sabroe.

Dagen fortsætter tilbage i Tivoli Congress Center med besøg i Tivoli View med en 360° udsigt over København og en festmiddag, mens dagens udkomme kan vendes og diskuteres.

– Årsmøderne er en hjørnesten i foreningens arbejde, fordi det er en af de sjældne lejligheder, hvor vi alle får mulighed for at være sammen, konstaterer Glasindustriens formand, direktør Michael Holme Knudsen, Nordisk Glas A/S.

– Men en Glasindustri i rivende udvikling er dette årlige statusmøde ekstra vigtigt. Og så er det jo her medlemmerne på generalforsamlingen har mulighed for at sætte ord på både deres ris og ros. Det glæder vi os til, siger Michael Holme Knudsen forud for Årsmødet 2024.