Søg
Close this search box.

EFTERÅR: GLASKONGRESSEN ER LIGE OM LIDT – HUSK TILMELDING!!

Den første facadekonference har været holdt i FN’s Internationale Glasår 2022; nu kommer den næste: GLASKONGRESSEN 2022. Læs mere her – og meld dig til!

Af Poul Sabroe

Dette efterår er konferencernes tid. Ikke mindst dem, der handler om byggeriets facader. 

For facaderne er kommet i centrum for opmærksomheden på baggrund af byggeriets grønne omstilling. De er afgørende for komfort og indeklima, for bygningens energiklasse og for bygningsdriftens succes. Men de rejser med deres teknologiske udvikling også nye spørgsmål til facadeelementernes end-of-life værdier.

‘Bæredygtig innovation af facaden i en helhedsbetragtning’ var titlen på en verdensomspændende kollektion af konferencer, arrangeret af ZAK World of Facades i samarbejde med et udvalg af partnere. Konference programmet kom til Danmark 5. oktober, hvor ZAK World of Facade åbnede i DGI byen med et par hundrede gæster og en længere række af talere, blandt hvilke man bl.a. kunne finde medlem af Glasindustriens teknikudvalg, direktør og facaderådgiver, civilingeniæør Martin Lading: – Det blev en god dag med rige muligheder for at pleje og udvide netværket; og vi kom vidt omkring i facadernes meget varierede udgaver, lyder anmeldelsen fra Martin Lading, selv facaderådgiver: – Med de udfordringer, vi står overfor, er der al mulig grund til at have fuldt fokus på et emne, som angår os alle.    

GLASKONGRESSEN 22. NOVEMBER

Det er derfor også den scene, som årets største facadebegivenhed, GLASKONGRESSEN ’22, kommer til at udspille sig på den 22. november. Her lyder dagens spørgsmål til besvarelse af en forventeligt fyldt slotssal på Hindsgavl ved Middelfart: ‘Dynamisk og smart – grønt eller sort?’ Det er udløst af en vurdering fra det danske kompetencecenter for affald og resurser DAKOFA: – En facaderude, som er raffineret med dynamiske facaders klimastyrende elektronik, vil i en resurse – og affaldssortering blive klassificeret som en fladskærm! 

Professor Mikkel Krag, Aarhus Universitet

Det har bl.a. været afsættet for Glasteknisk Forening i foreningens tilrettelægning af GLASKONGRESSEN 2022 med dens mange indslag om facadeteknologi, dens komponenter og de tilhørende glasløsninger. GLASKONGRESSEN er samtidig et indslag i FN’s ‘Year of Glass’, som bl.a. også er markeret med bogen ‘Welcome to the Glass Age’. Formanden for initiativet er den spanske professor, Alicia Duran, som åbner kongressen med sine betragtninger om glas som det vigtigste byggemateriale i vor tid. 

Glasteknisk Forening er samarbejdet mellem Glarmesterlauget i Danmark og Glasindustrien, som samler henholdsvis de udførende glarmestre og de glasforarbejdende virksomheder i Danmark

sammen med aktører indenfor glassets tilbehør af rammer, værn og profiler. 

Foreningens sigte med kongressen er derfor at give et overblik over den aktuelle udvikling indenfor bygningsglas og facader og samtidig at levere et bud på fremtidens mulige løsninger. På dagen søges et svar på, hvordan de teknologiske udsigter til fremtidens facader forholder sig til den grønne omstilling.

GLASKONGRESSEN 2022 finder sted på Hindsgavl Slot den 22. november 2022 fra kl. 09-17. 

Programmet for dagen ses nedenfor.

Tilmelding til kongressen sker her.