Søg
Close this search box.

GPD FINLAND ’21 EFTERLYSER INDLÆG OG PRISMODTAGER

De finske temadage om bygningsglas sammensætter sit program efter målgruppens ønsker. Det samme gælder kåringen af årets modtager af The Jorma Vitkala Award of Merit 20. oktober

Af Poul Sabroe

Foto: GPD

3-dages konferencen Glass Processing Days om udvikling, produktion og anvendelse af bygningsglas åbner i Tampere, Finland, onsdag 20. oktober.  Konferencen afvikles i såvel fysisk form som i en virtuel udgave, oplyser GPD-arrangørerne.

Arrangørerne bag GPD indkalder netop nu oplæg til præsentationer på konferencen, en metode, som GPD har anvendt siden begyndelsen for 30 år siden: Glasprofessionelle inviteres til at indsende forslag til indlæg; efter accept fra GPD inviteres forslagsstilleren til konferencen mod selv at bidrage med et optagelseshonorar. Det er en demokratisk model,  som har vist sig at være bæredygtig.

Det er derfor nu, man skal kontakte GPD på gpd.fi for at indsende forslag, ligesom det også er nu, man kan indstille kandidater til årets GPD-pris, kaldet Jorma Vitkala Award of Merit. opkaldt efter grundlæggeren af GPD i 1992, Jorma Vitkala, Glaston. Også prisuddelingen tilstræber en demokratisk dialog med både glasfaglige og glaspresse; begge kan indstille kandidater til JVAM ’21, ligesom fagpressens repræsentanter kan tage plads i den jury, som inden GPD-åbningen kårer en prismodtager blandt 10 nominerede.  

Temadagene opdeles i emner som facader, glas i arkitekturen, glas & teknologi, glasforarbejdning, glasspecialer og forretningsudvikling.

Hovedtemaet på GPD er formuleret som ’Vækst gennem partnerskaber’. Baggrunden for den overskrift er byggeriets trends i retning af ikke bare bæredygtighed, men også såkaldt ’smarte’ IT-løsninger.

– For at nå derhen med relevante bidrag fra glasindustrierne kræves der helt sikkert et udstrakt samarbejde med virksomheder, som har deres daglige virke i andre brancher, konstaterer GPD Tampere.  Det vil vi gerne understøtte med årets konference, lyder tilsagnet.

GPD er opdelt i tre sektioner: Konferencens forelæsninger, konferencens udstilling og konferencens workshops. Udstillingsdelen bliver nedtonet i årets GPD pga. den fortsatte viruskrise; workshops, derimod, vil styrkes i et koncept, hvis målsætning er at engagere alle medvirkende i en fælles oplevelse i et stimulerende læringsmiljø.

Undervejs byder GPD på et bredt program af sociale aktiviteter og arrangementer for deltagere og ledsagere, som bl.a. inviteres på fabriksbesøg og på ekskursioner i samarbejde med bystyret i Tampere.

Glass Processing Days i Tampere er et initiativ fra teknologivirksomheden Glaston, som også aktuelt har ansvaret for konferencen. Glaston udvikler og producerer maskiner og værktøjer til glasforarbejdning.

Hvis du sidder med et forslag til en modtager af årets Jorma Vitkala Award of Merit, så er det nu du skal indsende til det Glass Performance Days i Tampere. Det kan ske på Jorma Vitkala Award of Merit.

 Også juryen, som udvælger kandidater og prismodtager i  Jorma Vitkala Award of Merit sammensættes nu. Den vil bestå af presse, medarbejdere fra Glaston og repræsentanter fra GPD. Hvis du opfylder et af de kriterier og ønsker at være med til at vælge årets prismodtager, så meld dig til her.