Søg
Close this search box.

EUROPÆISK DIALOG I VÆKST

Glass for Europe skaber rammerne for samarbejde om standarder, politisk dialog og positioneringen af glas i det europæiske byggeri

 Glass for Europe er den europæiske samarbejdsorganisation om glas. Den fremmer glasforarbejdende virksomheders interesser på en europæisk skala, kommercielt, politisk og samfundsøkonomisk.

– Vi vil overveje at blive aktivt tilknyttet Glass for Europe, fordi der her er mulighed for at påvirke de processer, der i fremtiden får størst betydning for danske glasvirksomheder, lyder det fra formanden for GLASINDUSTRIEN, Jens Otto Damborg. Under Glasstec i Düsseldorf deltog han sammen med formand for teknisk udvalg i GLASINDUSTRIEN Carl Axel Lorentzen i drøftelser med Glass for Europe.

– Glass for Europe har den ambition at samarbejde med flest mulige europæiske organisationer for ad den vej at opnå det bredeste kendskab til kontinentets forhold indenfor glas, sagde kommunikationsdirektør i Glass for Europe, Luca Oggianu.

Glass for Europe organiserer i dag de fem største producenter af floatglas, Saint-Gobain, NSG Gorup, AGC Glass Europe, Sisecam (Tyrkiet) og Guardian, men har også nationale glasbrancheforeninger fra Tyskland, Holland, Frankrig, Storbritannien og Italien.

Glass for Europe varetager interesser inden for kommunikation og lobbyisme, værdier og strategi, politiske drøftelser på EU-niveau og udviklingen af byggeriets standarder inden for glas.

– Mens vi stadig styrker vores danske sammenhængskraft, må det være det en målsætning at internationalisere dialogen i takt med, at byggeriets parter arbejder uden for grænserne, argumenterer Jens Otto Damborg.