Søg
Close this search box.

BLIV GC’ER: REGNEMASKINEN GLASCALC PÅ UDSALG

GlasCALC er kandidat til at blive hele byggebranchens dimensioneringsplatform, når der beregnes 3-lags ruder til facader. De første store aktører i branchen er blevet GC’ere 

Glasindustriens nye regnemaskine, glasCALC, der hurtigt og effektivt kalkulerer dimensioner på 3-lags ruder i facader efter SBi anv. 215, tilbydes nu den samlede byggebranche med interesse for glasfacader. Det sker i et kampagnetilbud med 60 dages fri prøveperiode, fulgt af et års licens til regnemaskinen til halv pris!

– Det sker for at løbe dimensioneringsværktøjet i gang og få flest muligt med på en fælles specifikationsplatform til byggebranchen, understreger Glasindustriens sekretariat.

De første facade – og vinduesproducenter har taget glasCALC i brug og gennemgår nu det medfølgende kvalifikationskursus for at blive de første rigtige ’GC’ere’.

– Kurset er en vigtig forudsætning for at få det fulde udbytte af glasCALC, vurderer rådgiveren, som står bag regnemaskinen, civilingeniør med speciale i facader, Martin Lading, CW|A (Curtain Wall Adviser).

Glasindustrien har designet en pakke til branchen, der betyder, at virksomheden kan opnå en omgående licens til glasCALC med en toprabat på næsten 50 pct. I runde tal betyder det, at licensen lige nu kan fås for under kr. 4000, mens begynderkursets pris er helt nede på kr. 1000 pr. deltager, hvis flere end fem melder sig sammen.

For medlemmer af Glasindustrien er prisen endnu lavere, oplyses det fra foreningens sekretariat.

– glasCALC er et progressivt værktøj til markedet, lyder det fra Glasindustriens formand, Michael Stappert. Det er samtidig det eneste dimensioneringsprogram, der er specielt udarbejdet i henhold til anvisning 215 fra Statens Byggeforskningsinstitut, tilføjer Michael Stappert.

– GlasCALC kan give svar på det, som flertallet af rådgivere har brug for, når de  beregner og specificerer 3-lags ruder til facader, oplyser Martin Lading til glasindustrien.dk:

* vindlast efter vindzoner ift. rudeplacering

* klimalaster

* energibelægninger

Martin Lading bekræfter, at glasCALC kan anvendes til de fleste af byggeriets typologier, inklusive byggeri i højden, så længe facaderne ligger indenfor de såkaldte konstruktions -og konsekvensklasser 1 og 2 (CC1 og CC2) i henhold til BR18.

– Og det er langt det overvejende antal byggerier, der er omfattet her, noterer Martin Lading. Han peger også på, at kalkulationer fra glasCALC afsluttende kan udskrives som pdf.

– glasCALC er ikke mindst til de indledende faser i en designproces, hvor værktøjet kan lette arbejdet betydeligt, tilføjer Martin Lading.

Perspektiverne i en fælles regnemaskiner for 3-lags ruder til byggebranchen i Danmark kan være betydelige, fordi maskinen baserer sig  på den anvisning SBi 215, som alle projekterende følger, mener Glasindustriens sekretariat, som har koordineret udviklingsprocessen bag glasCALC.

– Regnemaskinens brugere har allerede efterlyst en UK-version med tilhørende kvalifikationskursus, oplyser kommunikationschef i Glasindustrien, Poul Sabroe. Det ønske kommer, fordi den hele byggebranchen aktuelt er under globalisering og optaget af medarbejdere med andet sprog end dansk er markant stigende, konstaterer Poul Sabroe. Han siger også, at Glasindustrien vil overveje mulighederne for at gøre glasCALC tosproget, også fordi ambitionen er at gøre regnemaskinen til en fælles dimensioneringsplatform for alle i EU med rudeproduktion til det danske marked, oplyser Glasindustriens kommunikationschef.

GlasCALC er klar til brug nu. Tilmelding og bestilling af licens til glasCALC sker her.

– sab