Søg
Close this search box.

TEMADAG I MIDDELFART: GLASSET RUNDT PÅ 360 MINUTTER

Til alle, der ønsker at være up-to-date med viden om bygningsglas ude og inde: Kom til HUSET i Middelfart 26. september 2018! Her venter en anretning med glas på mange måder!

Af Poul Sabroe

Arkitekter og alle byggeriets rådgivere bør tage en tur til Middelfart onsdag den 26. september. Her kan de komme i godt selskab med kompetente glasfolk, udøvende glasentreprenører og dem, der producerer og leverer et bredt udvalg af komponenter af glas.

Det er GLASINDUSTRIEN, der har påtaget sig den opgave at informere byggeriets parter om sidste nyt indenfor glas og tilknyttet forarbejdning og udførelse.

Glas ude og glas inde, glas til at gå på og glas til såvel sikring som sikkerhed er blandt emnerne; det samme er montagen af glas og facader, der med hastige skridt er på vej ind i en ny æra af automatik og robotter.

– Den afgørende målsætning for GLASINDUSTRIEN er, at vi tager vores rolle alvorligt som videncenter for et af byggeriets absolut populæreste materialer, annoncerer formand for GLASINDUSTRIEN, skandinavisk landechef hos Saint-Gobain Glass, Michael Stappert. Det har derfor været os magtpåliggende at komme hele vejen rundt om nyhederne, tilføjer formanden.

Temadagen og konferencen begynder med en indføring i de udfordringer, der knytter sig til anvendelsen af sikkerhedsglas i boligen. Formand for teknisk udvalg i GLASINDUSTRIEN, diplomingeniør Carl Axel Lorentzen orienterer om foreningens klare anbefalinger, der er et vigtigt tillæg til BR18. Derefter har TRYGFONDENS programchef, Britt Wendelboe, ordet for at fortælle om samarbejdet med flere organisationer med henblik på at øge sikringsstandarden i de danske hjem, herunder sikrere døre, vinduer og ruder.

Mærkning af Glas er et emne, der nyder stor opmærksomhed, fordi mange længe har været i tvivl om reglerne. GLASINDUSTRIEN udsendte i 2017 en information, som også gennemgås på temadagen. Lige derefter skiftes fokus til glas, man kan gå på og gulvglas. Det er teknisk chef hos Deko loft + væg p/s Michael Andersen Thorsted, der uddyber det programpunkt.           

Efter frokost handler temadagen om dynamisk solafskærmning, som er et speciale for Pilkingtons tekniske rådgiver Alexander Mattson; derefter kommer Elevatorbranchens sekretariatschef Jan Stiisen og orienterer om glas til elevatorer, inden dagen slutter med to indlæg om montage af glas, ruder og facader ved hjælp af semi-robotter: Wallmo-direktør Lars Andresen fortæller om forskning og udvikling indenfor robotik, mens afdelingsleder Michael Skouenby, Dansk Special Transport sammen med direktør Kurt Nielsen, Global Lift Group A/S, demonstrerer facademontage ved hjælp af en ny generation af avancerede glasløftere.

Det hele rulles ud på GLASINDUSTRIENS temadag ’Sidste Nyt om Glas’ den 26. september 2018 i HUSET i Middelfart.

Dagen begynder med registrering kl. 9:30!   

Tilmelding her!